Wszystkim czytelnikom mojego nowego bloga
życzę radosnych Świąt Wielkanocnych spędzonych
w gronie najbliższych i oczywiście smacznego jaja.
Ostatnim wpisem przed Świętami jest majonez z avokado. Doskonale
zastępuje ten tradycyjny a o jego zaletach dużo bym musiała tu pisać. Napiszę
tylko, że jest przepyszny i o niebo zdrowszy:)
Składniki:
2 dojrzałe avokado
3-4 łyżki dobrej jakości oliwy
1-2 łyżeczki musztardy
1-2 ząbki czosnku
1-2 łyżeczki soku z cytryny
sól (najlepiej czarna)
pieprz
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
na gładką pastę. Doprawić do smaku solą (czarna jeśli
uda Wam się zdobyć sprawdzi się tu świetnie ponieważ
nadaje jajeczny posmak) i pieprzem. Serwować do jajek
chociaż mnie też smakował jako pasta na kanapce:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz