czwartek, 7 kwietnia 2016

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem



Prosta pasta jajeczna do pieczywa. Z dodatkiem szczypiorku a zamiast majonezu 
lekki jogurt. Pajda domowego chleba z taką pastą  może świetnie sprawdzić się na
 śniadanie. A żeby było jeszcze zdrowiej możemy taką kanapkę przybrać rzeżuchą
 lub kiełkami. Będzie wtedy bardzo wiosenna;)

Składniki:
  • 4-5 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Następnie obrać i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach. Szczypiorek posiekać. Dodać jogurt i
musztardę. Dokładnie wymieszać. Serwować na pieczywie (u mnie
razem z chlebkiem z maszyny).


5 komentarzy:

  1. Też zamiast majonezu dodaję jogurt, ale nie dawałam musztardy - muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musztarda sprawia, że pasta jest bardziej wyrazista w smaku.

      Usuń
  2. Uwielbiam! To jedno z moich ukochanych śniadań :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś zrobię na śniadanko 😀

    OdpowiedzUsuń