Prosta pasta jajeczna do pieczywa. Z dodatkiem szczypiorku a zamiast majonezu
lekki jogurt. Pajda domowego chleba z taką pastą może świetnie sprawdzić się na
śniadanie. A żeby było jeszcze zdrowiej możemy taką kanapkę przybrać rzeżuchą
lub kiełkami. Będzie wtedy bardzo wiosenna;)
Składniki:
- 4-5 jajek
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Następnie obrać i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach. Szczypiorek posiekać. Dodać jogurt i
musztardę. Dokładnie wymieszać. Serwować na pieczywie (u mnie
razem z chlebkiem z maszyny).
Też zamiast majonezu dodaję jogurt, ale nie dawałam musztardy - muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńMusztarda sprawia, że pasta jest bardziej wyrazista w smaku.
UsuńNajlepiej mi taka smakuje.
OdpowiedzUsuńUwielbiam! To jedno z moich ukochanych śniadań :)
OdpowiedzUsuńDziś zrobię na śniadanko 😀
OdpowiedzUsuń