Lubicie desery z nasionami chia? Ja tak. Dziś zapraszam Was zatem na taki łatwy
czekoladowy deser właśnie z tymi małymi czarnymi nasionkami. Takie małe
słodkie co nieco a ile radości z zjedzenia :) Mój z dodatkiem jogurtu kokosowego
który możemy zastąpić np. śmietaną z mleczka kokosowego.
Składniki:
- 350 ml mleka migdałowego (lub innego wg. gustu)
- 63g nasion chia (szałwii hiszpańskiej)
- 25g gorzkiego surowego kakao
- 3 łyżki syropu klonowego lub miodu
- szczypta cynamonu (lub więcej jeśli lubicie)
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przelać do szklaneczek i wstawić do
lodówki na całą noc (min.5 godzin). Udekorować naturalnym jogurtem kokosowym,
plasterkami banana i wiórkami czekolady.
pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuń