środa, 31 maja 2017

Kulki migdałowo-kokosowe


Do wykonania tych małych, białych kuleczek potrzebujemy tylko czterech składników.
Nie wymagają też dużego nakładu pracy więc możemy cieszyć się ich smakiem
już w kilka chwil. Sprawdzą się na imprezach lub jako słodki podarunek dla kogoś
bliskiego. Jestem przekonana, że skradną i Wasze serca. Moje już skradły :)

 Składniki:
  • 100g mielonych blanszowanych migdałów *
  • 85g  oleju kokosowego
  • 70-80 g miodu,  syropu z agawy lub klonowego
  • ok. 100g wiórków kokosowych do obtoczenia (niesiarkowanych)

Wszystkie składniki umieścić w misie blendera. Miksować do uzyskania
jednolitej masy. Ponieważ masa wychodzi dość rzadka należy ją umieścić
na 15 -20 minut w lodówce. Następnie formować małe kuleczki i obtaczać
je w wiórkach kokosowych. Zostawić w lodówce na 1 godzinę.

*jeśli macie problem z kupieniem mielonych migdałów wystarczy kupić płatki
  migdałowe i zmielić przy użyciu blendera.


Źródło: Eva Toneva

4 komentarze: