Gdy nie macie czasu na obiad a zjeść go wypada po ciężkim dniu pracy polecam
zrobić taką szybką jesienną zupę z dodatkiem dyni, białej fasolki, szpinaku i pomidorów.
Na pewno zaspokoi Wasz głód a do tego dostarczy wielu cennych składników. I co
najważniejsze jej przygotowanie nie powinno Wam zająć więcej niż 30 minut. Smacznego :)
Składniki dl ok. 4 osób:
- 1 dynia hokkaido (ok. 800g)
- 1 większa cebula
- 1 puszka białej fasolki (400g) lub ugotowanej białej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 puszka krojonych pomidorów (400g)
- 700ml bulionu warzywnego
- garść świeżego szpinaku baby lub jarmużu
- sól, pieprz
Dynię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i
także pokroić w kostkę, selera na plasterki. W garnku rozgrzać troszkę oleju.
Wrzucić pokrojone warzywa i smażyć 3 minuty. Dodać posiekane ząbki czosnku
i smażyć 2 minuty. Dodać pomidory i bulion. Zmniejszyć gaz i gotować całość
ok. 15 minut. Dodać odsączoną fasolkę z puszki oraz szpinak. Gotować
jeszcze 5-10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz