czwartek, 16 kwietnia 2020

Kulki kokosowe z masła kakaowego


Bardzo prosty przepis na domowe kulki kokosowe, którym głównym składnikiem
jest masło kakaowe. W sumie kulki to tylko trzy składniki: wspomniane masło, syrop
klonowy i wiórki kokosowe.

Składniki:
  • 100g masła kakaowego
  • 2-3 łyżki syropu klonowego
  • 70g wiórków kokosowych + do obtoczenia

Masło kakaowe rozpuścić na parze. Dodać syrop klonowy i wiórki kokosowe.
Dokładnie wymieszać. Powstałą masę umieścić w zamrażalniku na kilka minut (5-10)
żeby masa zrobiła się bardziej gęsta.


Wyjąć masę, lepić małe kulki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Wstawić
do lodówki i tam je przechowywać. Przed jedzeniem polecam wyjąć je na kilkanaście
minut wcześniej bo strasznie twardnieją.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz