czwartek, 22 lutego 2018

Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów


Pasta powstała zupełnie przez przypadek. To tzw. sprzątanie lodówki. Nawet nie
przypuszczałam, że wyjdzie taka dobra :) Może kolor nie jest specjalnie zachęcający
ale smakiem powinna wynagrodzić. 

Składniki:
  • puszka zielonego groszku (400g)
  • 6-7 suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki oleju z pomidorów
  • garść pestek słonecznika
  • garść liści bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • troszkę soku z cytryny
  • sól, pieprz

Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. W misie blendera umieścić wszystkie
składniki. Zmiksować  na gładką pastę (polecam nie miksować aż tak dokładnie).
Gdyby wyszła zbyt sucha dodać ciepłej wody.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz