Kolejna propozycja na Wielkanoc. Jajka faszerowane pieczarkami. To bardzo prosty sposób na urozmaicenie świątecznego stołu. Obok jaj z majonezem -jajka faszerowane. Nie może ich zabraknąć ;)
Składniki:
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 150-200g pieczarek
- 1 mniejsza cebula
- sól, pieprz
- szczypiorek
Pieczarki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej (masło) i smażyć pieczarki razem z cebulą aż odparuje cała woda. Ostudzić. Do pieczarek dodać żółtka z wcześniej ugotowanych jajek i zmiksować na pastę blenderem. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na białka powstałą pastę. Posypać szczypiorkiem i rzeżuchą. Można udekorować rzodkiewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz