środa, 31 marca 2021

Jajka faszerowane pieczarkami

Kolejna propozycja na Wielkanoc. Jajka faszerowane pieczarkami. To bardzo prosty sposób na urozmaicenie świątecznego stołu. Obok jaj z majonezem -jajka faszerowane. Nie może ich zabraknąć ;)

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 150-200g pieczarek
  • 1 mniejsza cebula
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Pieczarki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej (masło) i smażyć pieczarki razem z cebulą aż odparuje cała woda. Ostudzić. Do pieczarek dodać żółtka z wcześniej ugotowanych jajek i zmiksować na pastę blenderem. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na białka powstałą pastę. Posypać szczypiorkiem i rzeżuchą. Można udekorować rzodkiewką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz