wtorek, 12 maja 2020

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i chrzanem


Wiosna to moja ulubiona pora roku. Urodziłam się wiosną a dokładnie w maju.
W maju urodził się też mój syn -dzień przed moimi urodzinami. Wiosna więc
kojarzy się mi z samymi miłymi rzeczami:) Wiosną też mamy nowalijki.
Rzodkiewka i szczypiorek. Uwielbiam. Do tego twaróg z chrzanem i pyszne
śniadanie gotowe :)

Składniki dla 1-2 osób:
  • 125g twarogu dobrej jakości
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (można też zetrzeć świeży)
  • 1 ząbek czosnku
  • ok. 100g rzodkiewki
  • 20g szczypiorku
  • sól, pieprz

Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach (można też pokroić w kosteczkę).
Szczypiorek drobno pokroić. Wymieszać z twarogiem, jogurtem, chrzanem i
posiekanym czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz