Bardzo proste muffiny bezglutenowe z dodatkiem musu jabłkowego.
Idealne na osłodę życia, do porannej kawy lub na wynos do pracy
lub szkoły bo kiedyś to przecież nastąpi. Na razie jednak siedźmy w domu.
Składniki:
- 2,5 szklanki płatków owsianych np. górskich
- 1 szklanka musu jabłkowego
- 2 jajka
- 1/3 szklanki miodu
- 3/4 szklanki mleka owsianego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/3 łyżeczki cynamonu
1,5 szklanki płatków owsianych umieścić w robicie kuchennym z ostrzami
i zrobić mąkę owsianą. W misce wymieszać mus jabłkowy, jajka, miód i mleko.
Wsypać resztę płatków owsianych (1 szklanka), proszek dopieczenia,
sodę i cynamon. Wymieszać łyżką i odstawić na 10 minut aż płatki namiękną.
Masę przełożyć do 12 papilotek, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
i piec przez 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz