Dzień Dziecka zobowiązuje. Musi być coś na słodko:) Zatem przepis na szybkie babeczki orkiszowe z dodatkiem mąki migdałowej.
Składniki:
- 2 jajka
- 300g mąki jasnej orkiszowej
- 80g mąki migdałowej
- 250 ml mleka (można użyć roślinnego)
- 100g cukru (ksylitolu)
- 180 ml oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- płatki migdałowe na wierzch
Do miski wbić jajka i cukier. Chwilkę ubić trzepaczką. Dodać olej, mleko oraz mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać za pomocą łyżki lub trzepaczki aż składniki się połączą. Napełnić 12 foremek na muffinki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 25-30 minut.
z truskawkami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz