Zazwyczaj zielone koktajle robię ze szpinakiem ale dzisiaj pokusiłam się i kupiłam
jarmuż. Mój syn jest wielkim fanem zielonych koktajli i właśnie w ten sposób
przemycam mu owoce lub warzywa, których w normalnej wersji by nie zjadł.
W tym wypadku na pewno był by to jarmuż. Jest to warzywo, które wraca po
wielu latach do łaski. Można by rzec, że stało się modne:) Ale to akurat bardzo
dobrze bo wykazuje właściwości antynowotworowe i ma wiele
innych cennych dla naszego zdrowia składników.
Składniki:
- 2 garście jarmużu
- 2 dojrzałe kiwi
- 1 dojrzały banan
- 1/2 dojrzałego awokado
- 250 ml wody
- miód, stewia, syrop daktylowy lub z agawy
Banana i kiwi obrać. Dodać jarmuż, miąższ awokado i zalać wodą.
Zmiksować na gładko. Dosłodzić lub wypić bez dosładzania:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz