Kolejne w kolekcji ciasto z owocami. Tym razem z brzoskwiniami z własnego drzewka. Ciasto bez glutenu, bez nabiału i cukru. Idealne właściwie dla każdego :) Owoce oczywiście możecie sobie dowolnie wymieniać.
Składniki:
- 4 jajka
- 60-70 g ksylitolu
- 200g jogurtu kokosowego
- 150g mąki bezglutenowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia bg
- 2-3 brzoskwinie
Jajka ubić z ksylitolem na puszystą masę mikserem (powinno to zając ok. 5 minut). Dodać jogurt, wymieszać. Do masy przesiać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierać na małych obrotach lub wymieszać ręcznie. Ciasto wyłożyć do foremki (moja miała wymiar 20x30 cm). Na wierzchu ułożyć cząstki brzoskwiń. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 minut.
przed włożeniem do piekarnika |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz