środa, 29 lipca 2020

Pudding chia z jagodami


Kolejna odsłona puddingu z nasionami chia czyli szałwii hiszpańskiej. Tym razem
z dodatkiem jagód w cudownym fioletowym kolorze:) Idealny deser na gorące 
letnie dni.

Składniki:
  • 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie owsiane)
  • 1/4 szklanki jagód
  • 1-2 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 szklanki nasion chia
  • jagody ,orzechy, płatki migdałowe i jogurt (u mnie kokosowy bez cukru) do dekoracji

Mleko, jagody i syrop klonowy umieścić w misie blendera i zmiksować. Do jagodowego
mleka dodać nasiona chia. Wymieszać. Odstawić na 5 minut. Następnie przełożyć
do małych szklaneczek lub słoiczków. Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wierzch udekorować jogurtem i jagodami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz