Kolejna odsłona puddingu z nasionami chia czyli szałwii hiszpańskiej. Tym razem
z dodatkiem jagód w cudownym fioletowym kolorze:) Idealny deser na gorące
letnie dni.
Składniki:
- 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie owsiane)
- 1/4 szklanki jagód
- 1-2 łyżki syropu klonowego
- 1/3 szklanki nasion chia
- jagody ,orzechy, płatki migdałowe i jogurt (u mnie kokosowy bez cukru) do dekoracji
Mleko, jagody i syrop klonowy umieścić w misie blendera i zmiksować. Do jagodowego
mleka dodać nasiona chia. Wymieszać. Odstawić na 5 minut. Następnie przełożyć
do małych szklaneczek lub słoiczków. Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia wierzch udekorować jogurtem i jagodami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz