Kolejna sałatka, którą możemy wykorzystać na grilla ale nie tylko.
Sama smakuje również super. Normalnie w sałatce znajduje się śmietana
zwierzęca ale ja zastąpiłam ją kokosową, która się jak najbardziej sprawdziła.
Wybór jednak zostawiam Wam:)
Składniki:
- ok.1kg młodych ziemniaków
- 2-4 sztuki ogórków konserwowych
- 2 łodygi selera naciowego
- 100g świeżego ogórka
- 60g czerwonej papryki
- 1 mała czerwona cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 pęczka koperku
- szczypiorek
- 160g śmietany kokosowej lub zwykłej
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz
Ziemniak ugotować w mundurkach. Ostudzić i pokroić na mniejsze części.
Umieścić w misce razem z pokrojonymi korniszonami, papryką, cebulę,
jajkami, selerem naciowym oraz posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.
Śmietanę zmieszać z musztardą, solą i pieprzem. Dodać do sałatki i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz