Zielone babeczki ze szpinakiem i kokosem. Idealne na deser lub do lunchbloxa
do pracy czy szkoły. Mają fantastyczny kolor i niech się nie obawiają ci co
nie są wielbicielami szpinaku, wcale go nie czuć. Czuć bardzo kokos więc
to raczej dla jego wielbicieli polecam te muffinki :)
Składniki suche:
- 1 szklanka mąki orkiszowej typ 630
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1/3 szklanki ksylitolu lub cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
- 100g liści szpinaku
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
W misce zmieszać składniki suche. Do misy blendera dodać wszystkie
mokre składniki. Zmiksować na gładko. Mokre składniki wlać do suchych
i wymieszać tylko do nawilżenie. Nakładać do papilotek. Wstawić do
nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 25 minut. Ostudzić na
kuchennej kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz