Kasza jaglana już od dawna gości na moim stole. Jest niezastąpiona szczególnie
jesienią i zimą ponieważ ma właściwości ocieplające organizm. Dobrze jest
zacząć od niej dzień. Te małe ziarenka maja w sobie moc :) Dzisiejsza
propozycja może być zarówno słodkim śniadaniem lub deserem.
Składniki:
- 200g surowej kaszy jaglanej
- 200g wiórków kokosowych
- 2 łyżki surowego kakao
- ksylitol, miód, syrop klonowy lub stewia wg. gustu
Kaszę zalać 4 szklankami wody lub mleka roślinnego i gotować pod
przykryciem na niewielkim gazie aż kasza wchłonie wodę (ok.20 minut).
Do ugotowanej wsypać wiórki kokosowe, dosłodzić i zmiksować blenderem.
Kaszę podzielić na pół i do drugiej połowy dodać kakao. Wykładać do
szklanki lub słoika, jeśli ma być na wynos, jasną i potem ciemną część lub
na przemian. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno udekorowaną
owocami.
Źródło: Vegabanda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz