środa, 9 listopada 2022

Jesienny napój kawowy z dynią (wegański)

Narobiłam puree z dyni i teraz wszystko widzę na pomarańczowo:) Zachciało się mi jesiennej kawy i oto tego konsekwencja. Właściwie jest to napój kawowy z dodatkiem puree z dyni i przypraw korzennych. Smakuje zarówno w temperaturze pokojowej zaraz po przygotowania jak też schłodzony w lodówce. 

Składniki dla 1 osoby:

  • 150 ml espresso 
  • 150g jogurtu kokosowego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 1-2 łyżki ksylitolu lub syropu klonowego
  • 1 łyżka puree z dyni
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika

Zaparzyć espresso i dosłodzić. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera. Zmiksować. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz