Jeśli kupujecie w sklepie musli to ten przepis sprawi, że już nie będziecie.
Wykonanie domowym sposobem zajmuje kilka minut a jego zaletą jest to, że
możemy sobie dodać ulubione składniki. Musli zajadamy z mlekiem lub jogurtem
ale można też z dodatkiem mleka roślinnego. Może stać się dodatkiem do
ciasteczek lub zdrowych batonów.
Składniki:
- 3 szklanki płatków owsianych lub orkiszowych
- 1/2 szklanki pestek słonecznika
- 1/4 szklanki płatków migdałowych
- 1/2 szklanki pestek dyni
- 1/3 szklanki siemienia lnianego
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/2 szklanki pokrojonych orzechów (u mnie pekan)
Żurawinę i rodzynki sparzyć i osuszyć papierowym
ręcznikiem. Dodać do reszty składników i wymieszać.
Wsypać do słoika i przechowywać w suchym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz