poniedziałek, 26 października 2020
Sok z mango
Etykiety:
antyhistaminowa/DAO,
bez cukru,
bez glutenu,
bez jajek,
bez mleka,
jesień,
soki,
wegańskie,
wegetariańskie
Sok z dodatkiem słodkiego mango, marchewki i jabłka. Idealny domowy sok bez dodatków konserwantów. Najlepszy od razu po przygotowaniu.
wtorek, 20 października 2020
Muffiny dyniowe- orkiszowe
Etykiety:
antyhistaminowa/DAO,
babeczki i muffinki,
bez mleka,
dla dzieci,
jesień,
lunch box,
wegetariańskie
Ciąg dalszy przepisów z dynią. Na deser muffinki dyniowe na mące orkiszowej. Bardzo aromatyczne dzięki korzennym przyprawom a na takie właśnie nabieram ochoty z nadejściem jesieni. Można zabrać na drugie śniadanie do pracy czy szkoły.
poniedziałek, 12 października 2020
Curry z kurczaka i dyni
Etykiety:
antyhistaminowa/DAO,
bez cukru,
bez glutenu,
bez jajek,
bez mleka,
jesień,
lunch box,
mięsne,
obiad
Kolejne danie z dynią w roli głównej. Tym razem coś na obiad. Jesienne curry z dodatkiem dyni i papryki. W cudownym kremowym sosie. Bardzo szybkie do przygotowania, bardzo aromatyczne i rozgrzewające. Na jesienny obiad idealne.
piątek, 9 października 2020
Ciasto dyniowe na mące orkiszowej
Etykiety:
antyhistaminowa/DAO,
bez mleka,
ciasta,
desery,
jesień,
wegetariańskie
Zostajemy w temacie dyni. Narobiłam musu więc muszę go teraz jakoś wykorzystać. Ciasto raczej z tych prostych gdzie wystarczy wymieszać składniki łyżką. Jego przygotowanie przypomina robienie muffinek. Idealne jesienne, aromatyczne i bardzo wilgotne ciasto do popołudniowej kawy.