Dzisiaj słodkie babeczki marchewkowe. Słodkie raczej tylko z wyglądu ponieważ ja dodaję do swoich słodkich przepisów minimalna ilość cukru (ksylitolu). Babeczki skradną nie tylko serce dzieci ale zapewniam, że niejeden dorosły również straci dla nich głowę :) Sprawdzą się idealnie jako wielkanocny deser ale również na każdą inną okazję.
Składniki:
- 1i1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej
- 1 łyżeczka sody
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- 1/2 szklanki oleju
- 1/3 szklanki cukru lub ksylitolu
- 2 duże jajka
- 1,5 szklanki startej marchewki (ok.2-3 sztuki)
Składniki na krem:
- 220g serka mielonego
- 110g miękkiego masła
- 1-2 łyżki cukru pudru lub zmielonego ksylitolu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz