Wiosenna, pełna witamin pasta z rzeżuchy i pestek słonecznika. Świeża rzeżucha jest uznawana za skarbnicę witamin A,C,K,B2,B6 oraz kwasu foliowego. Zawiera również minerały: magnez, wapń, żelazo, potas, jod, miedź i mangan. Warto więc wyhodować sobie na kuchennym parapecie i podjadać do kanapek lub właśnie w formie takiej pasty.
Dawno nie było pieczywa na blogu więc pora to nadrobić. Ostatnio jakoś się zaniedbałam z pieczeniem a jeśli już to robię ze sprawdzonych i starych przepisów. Tym razem postawiłam na przepis z książki Piotra Kucharskiego "Chleb-domowa piekarnia".
Zdrowe batoniki migdałowe sprawdzą się idealnie gdy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Domowy batonik ma ten plus, że możemy regulować w nim ilość cukru i nie dodajemy zbędnych chemicznych dodatków. Możemy je jeść ze świadomością, że nie szkodzi nam a dodaje energii.