Tej wiosny mamy lato więc z pewnością sięgacie po coś zimnego do picia. Oczywiście najlepsza do ugaszenia pragnienia jest woda ale można sobie od czasu do czau pozwolić na coś kolorowego np. na domową lemoniadę. Teraz jest czas na rabarbar więc postanowiłam użyć go do mojej lemoniady. Z dodatkiem lodu i listków mięty doskonale sprawdzi się w upalne dni.
Kiedy na dworze (lub polu:) robi się ciepło od razu chce mi się jakiegoś zimnego deseru. Bardzo lubię wszelakie owocowe desery lub koktajle. Sprawdzają się w taką pogodę wyśmienicie. Dzisiejszy deser też właśnie taki jest. Słoneczny. Idealny na słoneczne dni :)
Kotlety świetnie się sprawdzą w burgerze ale nie tylko. Można zrobić je także na grillu. Może nie być to zbyt łatwe bo są dość delikatne ale dla chcącego nic trudnego :) Jeśli natomiast nie zależy Wam na wersji wegańskiej i bezglutenowej możecie dodać jedno jajko i bułkę tartą.
Sezon szparagowy w pełni więc jeśli lubicie szparagi to właśnie teraz jest pora żeby się nimi zajadać. Ja postanowiłam ponownie użyć ich do sałatki razem z pomidorami, ciecierzycą i kozim serkiem.