czwartek, 5 maja 2016

Zielony koktajl z kiwi i jarmużem


Zazwyczaj zielone koktajle robię ze szpinakiem ale dzisiaj pokusiłam się i kupiłam 
jarmuż. Mój syn jest wielkim fanem zielonych koktajli i właśnie w ten sposób
 przemycam mu owoce lub warzywa, których w normalnej wersji by nie zjadł. 
W tym wypadku na pewno był by to jarmuż.  Jest to warzywo, które wraca po
 wielu latach do łaski.  Można by rzec, że stało się modne:) Ale to akurat bardzo 
dobrze bo wykazuje właściwości antynowotworowe i ma wiele
innych cennych dla naszego zdrowia składników.

Składniki:
  • 2 garście jarmużu
  • 2 dojrzałe kiwi
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 dojrzałego awokado 
  • 250 ml wody
  • miód, stewia, syrop daktylowy lub z agawy

Banana i kiwi obrać. Dodać jarmuż, miąższ awokado i zalać wodą.
Zmiksować na gładko. Dosłodzić lub wypić bez dosładzania:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz